در سیستمعاملهای ویندوز و سیمبین شکل قدیمی این دستیاران صوتی وجود داشت اما شکل جدید این دستیاران صوتی که بر روی تلفنهای هوشمند وجود دارد برای اولین بار توسط شرکت اپل ارائه شد، اپل با ارائه دستیار صوتی خود با نام Siri نقش پررنگی در هوشمند سازی بیشتر نسل جدید تلفنها داشت. بعد از شرکت اپل، سامسونگ هم دستیار صوتی خود را با نام S Voice ارائه کرد ولی اصلا در این زمینه موفق نبود.
شرکت بعدی که پا در این عرصه نهاد گوگل بود، گوگل با ارائه دستیار صوتی هوشمند و پیشرفته خود با نام Google Now توانست نظر کاربران اندروید را بهخوبی جلب کند. بعد از گوگل شرکت مایکروسافت هم دستیار صوتی خود با نام Cortana را برای سیستمعامل ویندوز فون معرفی کرد البته این دستیار صوتی بروی سیستم عامل ویندوز 10 هم وجود دارد که امید زیادی به موفقیت آن است.
اما واقعا کدام یک از این دستیاران صوتی از بقیه کارآمدتر و هوشمندتر است. با یک بررسی دقیق میتوانیم به جواب این سؤال نزدیک شویم.Stone Temple بهتازگی مقایسهای بین سه دستیار صوتی Cortana، Google Now و Siri انجام داده است، بر اساس این نتایج هیچکدام از این دستیاران صوتی نتوانستند بهطور کامل نظر کاربران را جلب کنند و بهعنوان یک دستیار کامل معرفی شوند اما باید این نکته را هم در نظر گرفت که این تازه ابتدای راه برای این هوشهای مصنوعی میباشد و میتوان در آینده منتظر اتفاقات بهتری در این زمینه بود.
Stone Temple هرکدام از این دستیاران صوتی را با سه هزار سؤال آزمایش کرده است و پس از مقایسه و بررسی نتایج نموداری را منتشر کرده است که در آن نسبت پاسخهای صحیح و قابل قبول از تعداد کل سؤالات مشخص شده است. البته سؤالات پرسیده شده سؤالات سادهای بودند مثلا ارتفاع برج ایفل چقدر است یا مؤسس فیسبوک چه کسی است؟ همچنین سؤالهای فلسفیای هم در این آزمایش از دستیاران صوتی هوشمند پرسیده شده مانند اینکه عشق چیست؟ ولی هیچ کدام از دستیارهای صوتی نتوانستند پاسخ دقیقی به این سؤال و سؤالهای مانند آن بدهند و پاسخهای آنها بیمعنی و گاها خندهدار بوده است. در زیر میتوانید نمودار مربوط به این آزمایش را مشاهده کنید.
طراحی سایت
همانطور که مشاهده میکنید شرکت گوگل با توجه به تخصصی که زمینه جستجو دارد موفق به طراحی دستیار صوتی هوشمندتری نسبت به بقیه شده است. دستیار صوتی گوگل در این آزمایش دقیقترین و کاملترین جوابها را با جزئیات ارائه داده است. بعد از آن دستیار صوتی شرکت اپل قرار دارد و کورتانا هم که از موتور جستجوی مایکروسافت یعنی Bing استفاده میکرد در رده آخر قرار دارد. کورتانا پاسخهایش خیلی ناقصتر از پاسخهایی است که خود ما میتوانیم بهطور مستقیم از Bing دریافت کنیم و مایکروسافت باید در این زمینه تلاش بیشتری کند و یکپارچگی بیشتری بین موتور جستجو و دستیار صوتی خود ایجاد کند.