پایین بودن سرعت وب سایت به عوامل زیادی بستگی دارد یکی از علت های ان می تواند دور بودن مسافتیهاست نسبت به مکان درخواست دهنده باشد
برای مثال شما در کرج یک وبسایتی را برای نمایش درخواست میکنید، آیا شما می دانید از اطلاعات شما باید از چند روتر عبور کند تا در مرور گرتان نمایش داده شود؟؟؟ اگر از این موضوع با خبر نیستید بهتر است از طریق دستور tracert مسیرهایی که درخواست شما گذر میکند را مشاهده کنید و ببینید که در خواست شما از کدام روتر ها عبور میکند
CMD
tracert www.yoursite.com
برای نمایش گرافیکی هم میتوانید از نرم افزار NeoTracePro استفاده کنید
پس نتیجه میگیریم اگر ما که در ایران زندگی میکنیم، بهتر است از هاست ایران استفاده کنیم ولی کسانی که در خارج از کشور میخواهند وب سایت ما را مشاهده کنند تکلیفشان چیست، باید سایت ما را با سرعت کم مشاهده کنند؟
سیستم توزیع محتوا (CDN) ontent Delivery Network یکی از روش های خوب برای توزیع محتویات در سراسر وب میباشد
یک شبکه بزرگ از سرورهایی است که در چندین نقطه دنیا مستقر هستند و به صورت جغرافیایی توزیع شدهاند. با استفاده از CDN محتوا با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربر از طریق نزدیکترین سرور به کاربر ارائه داده میشود. این سرویس در افزایش سرعت تحویل محتوا و پهنای باند در وب سایتهای با ترافیک بالا و وب سایتهای جهانی مانند گوگل، یاهو، فیس بوک و … بسیار تأثیرگذار است.
شرکتهای بزرگ اینترنتی برای کنترل ترافیک سایت و سرویسهای اینترنتی خود از چندین سرور در نقاط مختلف جهان برای ذخیرهسازی و تحویل اطلاعات و امکانات خود در سراسر جهان استفاده میکنند. این امر باعث میشود که کاربران مختلف در سراسر جهان در هنگام استفاده از سرویسهای آنها هیچگونه تفاوتی را حس نکنند و همگی با بالاترین سرعت ممکن از نزدیکترین سرور شرکت موردبحث استفاده کنند. این امکان بسیاری از مزایای دیگر مانند امنیت، همیشه در دسترس بودن، بخش صحیح فشار بر روی چندین سرور و … را به همراه دارد.
اما تکلیف شرکتها کوچکتر و کاربران اینترنتی که سایت شخصی خود را بر روی اینترنت به اشتراک گذاشتهاند چه میشود؟ معمولاً اینگونه سایتها تنها بر روی یک سرور (همانهاست خود) اطلاعات خود را نگهداری میکنند و از آنجا به کاربران و بازدید کنندگان خود در سراسر جهان سرویس میدهند و تنها میتوانند با محدودیتهای سرور خود مثلاً مقدار پهنای باند، سرعت تبادل اطلاعات و … به کار خود ادامه دهند.
اینجاست که تکنولوژی CDN بسیار کارآمد میشود و میتواند به تمامی شرکتهای کوچک و وبمسترهای سایتهای خصوصی قدرت شرکتهای بزرگ را بدهد! این سرویس به اینگونه کار میکند که از روی اطلاعات قابل دانلود شدن سایت شما (مانند فایل کدهای CSS، فایل کدهای جاوا اسکریپت، فایلهای مولتیمدیا و …) یک نسخه کپی بر روی nodes یا سرورهای مختلف خود که در سراسر جهان دارد تهیه میکند و میتوانند به صورت اشتراکی به بسیاری از سایتها سرویس دهند. در این حالت وقتی کاربری با مرورگر خود میخواهد سایت شما را مشاهده کند اطلاعات از نزدیکترین سرور موجود به آن کاربر به او ارسال میشود و این چون این اطلاعات قبلاً ثبت (Cache) شدهاند و نیاز به پروسه خاصی نیست سرعت تبادل اطلاعات تغییر چشم گیری میکند و …
برای مثال خود ماکروسافت، گوگل از این شبکه قدرتمند استفاده میکنند اگر توجه کرده باشید وب سایتها به سرعت باز گزاری میشوند و CDN یکی از مهمترین علت های وب سایت است
در حال حاضر چند شرکت ایرانی در حال راه اندازی سرویس های CDN در داخل کشور هستند و برخی از آنها راه اندازی شدهاند
دوستانی که از این سرویسها استفاده کردهاند نظر خود را اعلام کنند