مهم‌ ترین نکات تولید محتوا که هر کسی نمیدونه!

تو این چند سالی که برای شرکتای مختلف به عنوان نویسنده وب سایت کار کردم، فقط یه استراتژی ثابت برای تولید محتوای متنی دیدم، اونم این بوده که از هر جایی شده محتوا کپی کنو بزار تو سایتت؛ البته الان یه اسم خیلی باکلاس‌تر واسه این کار گذاشتن و دیگه بهش نمیگن کپی کاری، میگن بازنویسی؛ درصورتی که بازنویسی هم همون کپی کاریه! فرض کنید من یه حرفی بزنم شما هم عین حرف منو با یه ذره جابجا کردن کلمه‌ها تحویل یکی دیگه بدین. درسته که فکر میکنین یه حرف جدید زدین اما اینطوری نیست چون معنی و مفهومی که اون حرف میرسونه ثابته و تغییری نکرده و فقط کلمه‌ها جابجا شدن، پس نباید خودمونو گول بزنیم که بازنویسی با کپی کردن فرق داره. جدا از این داستانا تو این مطلب دوست دارم یه چند تا نکته درمورد تولید یه محتوای خیلی خوب بهتون یاد بدم که شاید بعضیاشو بدونین شایدم بعضیاشو ندونین اما خوندنش خالی از لطف نیست.

enlightenedچه چیزایی قراره تو این مطلب یاد بگیرین؟

 

  • مهم ترین نکات تولید محتوا:

  1. باید به محتوای سایتتون حس خوبی داشته باشین

  2. محتوای سایتتون باید برای کاربر جذاب باشه

  3. اجازه بدین دیگران از دید خودشون درمورد محتوای سایتتون نظر بدن
  4. یه کاری کنین کاربرا به جای اینکه تو سایتتون یه مقاله بخوننو برن چن تا مقاله بخونن 
  5. واسه اینکه بدونین چطوری باید یه مطلب مفید و جذاب بنویسین از خودتون بپرسین که چرا میخواین مطلب X رو بنویسین

 

نسبت به محتوای سایتتون حس خوبی دارین؟

 

جدا از چیزایی که اول این مطلب درمورد اینکه بازنویسی همون کپی کاریه و نباید با این اصطلاح خودتونو گول بزنین گفتم، یکی از مهم‌ ترین نکات تولید محتوا علاوه‌بر تولید محتوای اصولی و منحصربه‌فرد که خیلی توی سایت اهمیت داره، اینه که خودتون به عنوان کسی که وارد سایتتون میشین و یه مقاله ای رو میخونین، ببینین که حس خوبی بهتون میده یا ن.

 

اگه شما خودتون توی سایتتون از خوندن مقاله هایی که نوشتین لذت میبرین، یعنی همه اون کاربرایی هم که میان تو سایت شما و مقاله‌هاتونو میخونن هم حس خوبی دارن.

 

پس این مسئله که احساستون نسبت به مطالبی که تو سایت مینویسین یا میدین بنویسن براتون چی باشه خیلی مهمه و خیلی باید بهش اهمیت بدین.

 

اگه برای سایتتون نویسنده دارینو اون مطالبتونو مینویسه و آپلود میکنه اما وقتی میخونین اصلا حال خوبی به اون مطالب نداریو فک میکنین نمیتونه هیچ کمکی به کاربرا بکنه بدون اینکه بگین "بیخیال بابا" اصلا اجازه منتشر شدنشو ندین. همونقدر که دوست دارین سایتتون بازدید داشته باشه باید برای کاربرای سایتتون هم ارزش قائل بشین.

 

محتوای سایتتون جذابه یا نه؟

نکات تولید محتوا

 

محتوا و مقالات سایتی که دارین باید جذاب باشه تا وقتی یه کاربری میاد تو سایت شما و شروع به خوندن یکی از مقالاتتون میکنه نه تنها راغب بشه که اون مقاله رو تا آخر بخونه بلکه دوست داشته باشه بقیه مقاله‌هایی هم که تو سایتتون دارینو بخونه.

 

برای اینکه از این مسئله مطمئن بشین خودتون هم میتونین یه تست کوچیکی انجام بدین. مثلا مطالبتونو بخونین. ببینین هر مطلبی که میرین داخلشو میخونینش، میتونه شما رو راغب کنه که همون مطلبو تا تهش بخونین و حتی برین مطالب دیگه سایتم بخونین یا نه؟! .

 

سه تا تکنیک برای اینکه بتونین محتوای جذابی تولید کنین وجود داره که یکیش نوشتن مقاله به صورت کاملا خوانا و به زبان عامیانس، چون دیگه اون دوران گذشته که مردم حوصله داشته باشن مقاله‌های طولانی رو با کلمه‌های قلمبه که باید دو ساعت بگردن معنیشو پیدا کنن بخونن.

 

راستی گفتم مقاله طولانی، یکی دیگر از مهم‌ ترین نکات تولید محتوا به ویژه یه محتوای جذاب و خوندنی اینه که واسه کاربرا طومار ننویسین! چون الان همه دوست دارن عکس و ویدیو ببینن و کسی حوصله خوندن متن نداره مخصوصا متنای طولانی.

 

پس اگه میخواین همون محتوایی هم که مینویسن خونده بشه باید مقالتون کوتاه باشه در حد 700 کلمه؛ اما اگه میبینین داستان چیزی که میخواین درموردش بنویسین طولانیه، بهتره مقالتونو به دو قسمت تقسیم کنین.

 

و اما سومین نکته‌ای که می‌تونین ازش برای تولید محتوای جذاب کمک بگیرین اینه که یه محتوای منحصر‌به‌فرد بنویسین چون وقتی کاربرا میان تو سایت شما و میبینن که مقاله‌ سایت شما هم مثل بقیه سایتاس سریع دلزده میشنو سایتتونو ترک میکنن. پس علی‌الحساب سه نکته مهمو برای تولید محتوای جذابو رعایت کنین:

 

  • اول از همه سعی کنین محتواتون به زبان عامیانه باشه
  • دوم اینکه مقالتون پر بار و کوتاه باشه
  • و سوم اینکه یونیک باشه، یعنی اینکه خودتون نوشته باشینو از جایی کپی نکرده باشین

 

enlightenedاگه دوست داشتین این مطلبم بخونین خیلی بدردتون میخوره: محتوای جذاب عاملی مهم در بازاریابی

 

از بیرون به محتوای سایتتون نگاه کنین

نکات تولید محتوا

 

شاید وقتی دارین مطالب سایتتونو میخونین متوجه خیلی از ایرادات و مسائلش نشین و به خودتون بگین "این مطلبی که نوشتم عالیه دمم گرم"؛ اما در حقیقت اون مطلبی که نوشتین اصلا جذاب نباشه و کاربرو راغب نکنه تا آخر مطلبو بخونه.

 

پس بهترین توصیه‌ای که براتون دارم اینه که از بیرون به سایت و محتواش نگاه کنین اما یعنی چی؟ مثلا یکی از مطالبی که نوشتینو بدین به یکی از دوستاتون که میدونین همیشه حرف راستو بهتون میزنه و باهاتون روکه تا اون مقاله رو بخونه و همه ایراداشو بهتون بگه و مهم‌تر از همه بهتون بگه که اصلا با مقالتون حال کرده یا نه.

 

اگه خودتون مقاله‌ای رو نوشته باشین خیلی سخته بخواین از بیرون نگاه کنینو درموردش نظر بدین اگه نظرم بدین همش خودتونو تایید میکنن چون هیچ کس نمیاد بگه "ماست من ترشه"! 

 

پس بهتره این کارو به یه نفر دیگه بسپارین. خود من سعی میکنم مطالبی که مینوسمو بدم به دوستام بخونن و ایراداتشو دربیارن و اگه چیزی تو ذهن اونا هست که تو ذهن من نیومده بهم بگن که به مطالبمم اضافه کنم. پس یکی دیگه از نکات مهم تولید محتوا اینه که از بیرون به محتوایی که تولید میکنین نگاه کنین.

 

چیکار کنیم کاربرا به جای یه مقاله چند تا مقاله تو سایتمون بخونن؟

 

یکی دیگه از مهم ترین نکات تولید محتوا برای سایت اینه که یه کاری کنین کاربرا به جای اینکه یه مقاله رو تو سایت شما بخوننو برن، جذب چند تا مقاله دیگه هم بشنو اونا رو هم بخونن. اینطوری خیلی خوبم میتونین رنک سایتتونو تو گوگل ببرین بالا اما چطوری میشه این کارو کرد؟

 

اینجور مواقع برای اینکه بتونین کاربرارو جذب مطالب دیگه سایتتون هم بکنین باید مابین مطالبی که مینویسن عناوین مقاله‌های مرتبطم قرار بدین تا کاربرا روی اونام کلیک کنن و بخوننشون؛ البته نباید این نکته رو فراموش کنین که عناوینی هم که برای مطالبتون انتخاب میکنین باید جذاب باشن که کاربرا لابه لای مطلب جذب اونا بشنو روشون کلیک کنن.

 

مثلا وقتی شما وارد سایت x میشین و در حال خوندن مطلبی در مورد فواید عرق کاسنی هستین، باید آنقدر مطلب اون سایت جالب باشه که اگه وسطش نوشته "مطلب مرتبط: 5 غذای سمی که نمی شناسید و برای کبد شما مضر هستند" اونم بخونین.

 

پس یکی از راهکارایی که میتونین با استفاده از اون کاری کنین که کاربرا چن تا از مطالب سایتتونو به جای یه مطلب بخونن اینه که مطالبی که واقعا به مقالتون مرتبط هستنو لابه لاش قرار بدین.


از خودتون بپرسید چرا میخواین یه مطلب بنویسین؟!

نکات تولید محتوا

 

شاید براتون عجیب باشه که از خودتون بپرسین چرا دارین فلان مطلبو مینویسین؛ ولی همین سوال عجیب مشخص میکنه که دقیقا باید چیکار کنینو چی بنویسین.

 

اگه جوابی که به خودتون میدین این باشه که "خب این مطلبو مینویسم که فلان چیزو آموزش بدمو سوالا و مشکلات کاربرا رو حل کنم"، پس باید جوری مقالتونو بنویسن که واقعا مشکل کاربرو حل کنه نه اینکه بیشتر سردرگمش کنه یا اینکه هیچ اطلاعات اضافه و کاربردی بهش نده.

 

مثلا اگه شما یه عطاری داشته باشین، وقتی مشتری میاد تو مغازه و میره سمت قفسه‌های عرق‌های گیاهی و دنبال عرق کاسنی میگرده، شما به عنوان فروشنده ازش مشکلشو میپرسین و دنبال این هستین که عرق گیاهی رو بهش معرفی کنین که مشکلش حل بشه.

 

دقیقا محتوایی هم که تولید میکنین و میزارین توی سایتتون باید این مدلی باشه و یه مشکلی رو از کسی که میاد تو سایت شما و اون مقاله رو میخونه حل کنه؛ دقیقا به همین دلیله که باید بدونین چرا دارین یه مطلبی رو مینویسین و چطور باید اونو بنویسینو توش چه چیزایی رو بگین که مشکلی رو از کاربرا حل کنه و به سوالشون جواب بده.

 



به مطلب ارائه شده امتیاز بدهید



Arun
غزاله شریفی لیسانس برنامه نویسی تحت وب، دارای مدرک تخصصی زبان فنی کامپیوتر ، علاقه مند به حوزه تکنولوژی و فن آوری ، مترجم و نویسنده مقالات کارناوب

  • مطلب چه طور بود؟ سوالی در این باره دارید؟ در بخش نظرات مطرح نمایید.
  • م

    محمد حنان

    مطلب عالی و تاثیر گذاری بود کاملا حقیقت موضوع رو رساندن واقعا عااااالی بود 1 0

خدمات طراحی سایت
مقالات طراحی وب سایت
نظر سنجی

هیچ نظر سنجی وجود ندارد
نمایش نتیجه ها
پروژه های در حال انجام

فروش بلیط هواپیما راه به راه

(0%)


وب سایت ساختمانی دوغآب

(20%)


طراحی سایت گروه رویش

(25%)


صنعت وار

(50%)


سردخانه شهروند

(50%)


سئوی سایت بانه کالا

(50%)


شبکه اجتماعی کافه چه

(60%)


فروشگاه اینترنتی زرجام

(60%)


گروه هنر عمران

(60%)


طراحی سایت وکیل

(60%)


طراحی سایت سوله املاک

(70%)


اپلیکیشن IOS کارناوب

(80%)


وکیل امیر رئیسیان

(90%)


اپلیکیشن سفر باتو

(90%)


فروشگاه اینترنتی ایران نیاز

(90%)


فروشگاه و اپلیکیشن هپی مپی

(90%)


بـاغ ویـلای پرند

(95%)