چه چیزایی قراره تو این مطلب یاد بگیرین؟
- DMCA چیه؟
- چرا قانون DMCA به وجود اومده؟
- چه محتواهایی شامل قانون DMCA میشن؟
- چطوری باید از سایتی که محتوای شما رو کپی کرده پیش گوگل شکایت کنین؟
- چقدر طول میکشه تا گوگل به شکایت شما از سایتی که محتواتونو کپی کرده رسیدگی کنه؟
DMCA چیست؟ وقتی یه مطلبی رو با کلی تحقیق مینویسینو روی سایتتون آپلود میکنین اما بعدا متوجه میشین که یه آدم از خدا بیخبر مطلبی که شما با کلی زحمت نوشته بودینو از رو سایتتون کپی کرده و رو سایت خودش گذاشته چه حسی پیدا میکنین؟. متاسفانه از اونجایی که تو کشور ما قانونی به اسم قانون کپی رایت وجود نداره، هر کاری هم بکنین و هر چی هم غصه بخورین هیچ فایدهای نداره.
شما فقط میتونین یه کار کنید، اونم اینه که براساس قانون DMCA که بیش از 50 تا کشور بهش پایبندن از سایتی که محتوای شما رو بدون اینکه اسمی از شما بیاره کپی کرده، پیش گوگل شکایت کنین؛ گزارش محتوای کپی به گوگل باعث میشه که گوگل اون سایتو شناسایی و جریمه میکنه.
میشه گفت هیچ بلایی بدتر از این نمیشه سر وب سایتایی که تو کار کپی کردنن اورد، چون داستان غمانگیزی برای سئو همچین سایتایی پیش میاد و از صفحه نتایج گوگل حذف میشن؛ اینطوری شما هم میتونین یکم حرصتونو خالی کنین، البته زمانی موفق میشین از سایتی که محتوای شما رو کپی کرده انتقام بگیرین که ادعای شما توسط گوگل اثبات بشه که مطمئنا هم میشه.
اگه دوست دارین بیشتر با قانون DMCA آشنا بشیو و بدونین چطوری باید از سایتی که محتوای شما رو کپی کرده پیش گوگل شکایت کنین، ادامه این مطلبو از دست ندین.
هدف از ایجاد قانون DMCA چیست؟

اگه مقدمه این مطلبو خونده باشین که ایشالا خوندین، حتما فهمیدن که قانون DMCA چیست؟؛ اما الان قراره یه ذره بیشتر درمورد این قانون صحبت کنیم.
سال 1998 بود که قانون DMCA که از واژههای Digital Millennium Copyright Act گرفته شده برای اولین بار و برای حمایت از افرادی که با کلی زحمت یه محتوای خاص تولید کردنو گذاشتن روی سایتشون؛ اما سایتای دیگه میان محتوایی که اونا درست کردنو کپی میکنن و به اسم خودشون رو سایتشون میزارن، در آمریکا تصویب شد که ما تو ایران بهش میگیم "قانون کپی رایت هزاره دیجیتال".
گوگل هم قانون DMCA رو سال 2012 تو حوزه دیجیتال به کار گرفت. همونطور هم که خودتون متوجه شدین هدف از تصویب همچین قانونی اینه که شما با گزارش محتوای کپی به گوگل اجازه ندین هیچ کسی اون محتوایی که شما تولید کردینو به اسم خودش رو سایتش بزاره.
شاید با خودتون بگین: "همچین قانونی که تو آمریکا تصویب شده تو همون آمریکا هم قابل اجراست"؛ اما جالبه بدونین که فردی که یه محتوایی رو از یه سایتی برمیداره و میزاره تو سایت خودش، حتما نباید آمریکایی باشه که. مثلا اگه شما اهل کانادا باشینو یه ویدیویی رو از یه سایتی بردارین و بدون اینکه اسمی از تولیدکنندش بیارین، اون ویدیو رو بزارین تو کانال یوتیوبتون؛ چون سرورهای یوتیوب توی آمریکا هستن، طبق قانون DMCA اون ویدیویی که کپی کردین شناخته میشه و باهاتونم برخورد میشه.
اما اگه تو ایران باشین چی؟ همونطور که گفتیم درسته تو کشور ما خبری از قانون کپی رایت نیست؛ اما اگر شما محتوای یه سایتی رو بدون اینکه اسمی ازش بیارین توی سایت خودتون بزارین و صاحب اون سایته بفهمه که همچین کاری کردین میتونه براساس قانون DMCA پیش گوگل از شما شکایت کنه؛ تا خود گوگل دست به کار بشه و به شکایتش رسیدگی کنه.
آیا هر نوع محتوایی شامل قانون DMCA میشه؟
حالا که تونستین بفهمین قانون DMCA چیست و هدف از ایجاد این قانون چی بوده؟، وقتش رسیده به این سوالم جواب بدیم که آیا هر نوع محتوایی شامل این قانون میشه یا نه؟.
میشه گفت تقریبا انواع محتوای اینترنتی از محتوای متنی گرفته تا عکس، موزیک، ویدیو، نرمافزارها، آثار هنری و ... همه شامل قانون DMCA میشن. پس فرقی نمیکنه که شما چه محتوایی رو از چه سایتی کپی میکنین؛ چه اون محتوا مقاله باشه چه عکس باشه و چه ویدیو و ... اگه اسمی از اون سایت نیارین، اون سایت میتونه از شما پیش گوگل شکایت کنه؛ البته یسری استثنا هم این وسط وجود داره، مثل اخبار و نتایج تحقیقات که شامل این قانون نمیشنو همه سایتا میتونن از اونا استفاده کنن.
چطور میشه از وب سایتی که محتوای سایت شما را کپی کرده شکایت کرد؟

فرض کنین یه ویدیو خیلی باحال ضبط کردینو توش دارین کار با یه نرمافزارو آموزش میدین. بعدش این ویدیو رو میزارین تو سایتتون و چند وقت بعد میبینن که یک نفر همون ویدیو شما رو برداشته و بدون اینکه اسمی از سایت شما بیاره گذاشته تو سایت خودش.
تو این شرایط شاید یه سوال خیلی مهم ذهنتونو بدجور درگیر کنه اونم اینه که "مگه گوگل الگوریتم دزد دریایی نداره تا باهاش موقع ایندکس کردن صفحات، کپی بودن محتوای اونا رو تشخیص بده پس چرا همچین صفحهای که ویدیو منو کپی کرده ایندکس شده؟! ".
تو این مسئله کاملا حق با شماست اما باید بدونین که الگوریتمای گوگل با وجود اینکه خیلی باحالن، کلی باگ دارنو هنوز خیلی خوب نمیتونن محتوای فارسی کپی شده رو از کپی نشوده تشخیص بدن. واسه همینه که محتوای خیلی از سایتای ایرانی که کپین نه تنها ایندکس شدن بلکه رنک بالایی هم دارن. پس چاره چیه؟
تو این جور مواقع بهترین کار گزارش محتوای کپی به گوگل هستش اما چطوری؟ اول از همه روی این لینک کلیک کنین تا برین به صفحه گزارش محتوای کپی برای گوگل.
اولین قسمتی که توی این فرم میبینین Contact Information هستش که اطلاعات شخصی شما رو میخواد از اسمتون گرفته تا نام خانوادگی، نام شرکتتون، آدرس ایمیلتون و اسم کشورتون.
اما مهمترین بخش تو این قسمت از فرم DMCA، قسمت Copyright holder represent هستش که درمورد صاحب اصلی محتوای کپی شده میپرسه. اگر صاحب محتوای کپی شده خودتون هستین که باید از منوی این قسمت گزینه self رو انتخاب کنین اما اگه از طرف یه نفر دیگه دارین این فرمو پر میکنین که باید گزینه Add represented copyright holder رو انتخاب کنین و بعدش هم مشخصات اون شخصو وارد کنین.

حالا میرسیم به بخش Your Copyright Work فرم که در اولین کادر این قسمت باید دلایل خودتونو برای اینکه سایت یا سایتهای دیگه محتوای شما رو کپی کردن توضیح بدین. خیلی باید حواستون به این قسمت باشه و دلایلی بیارین که برای گوگل قانع کننده باشه؛ چون گوگل برای بررسی به اینجور شکایتا به جای ربات از نیروی انسانی استفاده میکنه.
در کادر دوم باید لینک سایت خودتونو که سایتای دیگه محتواشو کپی کردن وارد کنین. در کادر سوم هم باید لینک سایت یا سایتایی که محتوای سایت شما را کپی کردن بزارین.

حالا زمان تایید قوانین و مقررات کپی رایته. باید در بخش Sworn Statements تیک هر کدام از قوانین ذکر شده رو بزنین تا گوگل مطمئن بشه شما با تمامی قوانین کپی رایت آشنایی دارین.

در قسمت Signature ، در کادر اول تاریخ ثبت شکایتتونو وارد کنینو در کادر دوم هم نام خودتونو مجددا به عنوان یک امضا الکترونیکی وارد کنین.

درنهایت روی Submit کلیک کنین تا شکایتتون ثبت بشه.

چقدر طول میکشه تا گوگل به گزارش محتوای کپی رسیدگی کنه؟

براساس نوع شکایت و همینطور تعداد صفحات وب سایتی که محتوای سایت شما رو کپی کرده، بین 4 تا 7 روز طول میکشه تا گوگل به شکایت ثبت شده رسیدگی کنه و درنهایت اگر شکایت شما از طرف گوگل تایید بشه، گوگل یه اخطار برای سایتی که محتوای شما رو کپی کرده ارسال میکنه و رنک اون سایتو میاره پایین.
البته اگه تعداد شکایتا از اون سایت زیاد باشه و به جزء شما هم چند نفره دیگه از اون سایت شکایت کرده باشن، گوگل اون سایتو کاملا از نتایج جستوجو حذف میکنه. پس این داستان گزارش محتوای کپی به گوگل رو خیلی جدی بگیرین.