هنگامی که تعداد دفعات سرچ در اینترنت با استفاده از موبایل نسبت به کامپیوترها و یا لپ تاپ ها افزایش پیدا کرد، طراحی UX وب سایتها بیش از پیش برای طراحان وب سایت مورد اهمیت قرار گرفت.
با وجود اهمیتی که رابط کاربری و یا همان UI در طراحی وب سایت دارد، تجربه کاربر و یا UX هم نقش مهمی را ایفا می کند به خصوص زمانی که میدانیم وب سایتی که داریم توسط اکثر کاربران با دستگاه های مختلف دیده میشود.
UX چیزی فراتر از گرافیک و زیبا سازی سایت می باشد، Rahul Varshney ، متخصص طراحی نرم افزارهای تحت وب می گوید:
" UI بدون UX، مانند نقاشی یک نقاش بدون حس و فکر است".
فکر می کنید چیزی که یک طراحی UX خوب را از بد جدا می کند چیست؟ پاسخ به این سوال خیلی هم مشکل نیست، تنها استفاده از روش های کلیدی که باعث طراحی موثر، بهینه و متمرکز کردن کاربر شود کافیست، در ادامه شما را با این روش ها آشنا می کنیم.
مطلب مرتبط : مهم ترین اصول طراحی UX
1. به کار گیری استراتژی Mobile-First
استراتژی Mobile-Frist به معنای این است که در روند طراحی ابتدا از موبایل شروع کنید و چیدمان محتوای وب سایتتان را براساس طول و عرض دستگاه ها تعیین نکنید چون در طراحی UX تمرکز کامل بر روی حس افرادی است که از وب سایت استفاده می کنند نه مقیاس.
مطلب مرتبط : افزایش سرعت لود صفحات وب در موبایل با فریم ورک AMP

2. استفاده از AIM برای کارایی بالا
کارایی بالا به چه معناست؟ محتوا و قابلیتهایی که شما در وب سایتتان قرار می دهید و به کاربرانتان پیشنهاد می کنید تا آنها را ببینند برپایه ی اهداف کاری شما هستند مانند سرچ محصولات، نمایش محصولات و مقایسه ی آنها با یکدیگر. تمامی اینها باعث کارایی بالای وب سایت شما میشوند.
AIM) Aol Instant Messenger) نرم افزاری قدرتمند برای چت می باشد که با قرار دادن این نرم افزار در وب سایتتان به خصوص در نسخه ی موبایل ، میتوانید کارایی وب سایتتان را افزایش دهید.

3.شناسایی کاربران
در ابتدا شما باید بدانید چه کسانی کاربران وب سایت شما هستند و وب سایت شما را بازدید می کنند سپس رفتار کلی آنها را در وب گردی بسنجید. کاربران مدرن به دو دسته تقسیم میشوند، کاربرانی که با هدف پیدا کردن چیزی وارد وب سایت شما میشوند و کاربرانی که به دنبال عملکرد شما در دنیای وب هستند. هر دو گروه این کاربران عملکردهای متفاوتی دارند که براساس نیازهای آنان می باشد.
اما چطور میتوان فهمید که چه کسانی کاربران وب سایت شما هستند؟ شما با استفاده از نرم افزار گوگل آنالیتیک میتوانید متوجه شوید که کاربران بیشتر در چه صفحاتی از وب سایت مانده اند و یا بیشتر کدام یک از مقالات را مطالعه کرده اند که از این طریق میتوانید بازه ی سنی کاربرانتان را حدس بزنید که کار سختی نیست البته این نرم افزار قابلیتهای گسترده ای دارد مانند اینکه میتوانید بفهمید کاربرانتان از کدام شهر ها و کشورها وب سایت شما را بازدید کرده اند، برای آشنایی با این نرم افزار و قابلیتهای آن میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.
مطالب مرتبط : قسمت اول راهنمای استفاده از گوگل آنالیتیک
4. کتابخانه ها و دستورالعمل های تولید شده را سرچ کنید
متناسب با پلتفرمی که از آن استفاده می کنید، استفاده از دستورالعمل های UI ضرورت دارد. برای مثال توسعه دهنده اپلیکیشن اپل از دستورالعمل های رابط کاربری ios و استانداردهای اپل در استراتژی طراحی، المنتهای UI و طراحی تصاویر یا آیکون استفاده می کند.
5. محتوای قابل دسترس برای کاربران
اکثر کاربران دوست دارند زمانی که وارد یک وب سایت میشوند تمام آنچه که توقع دارند را در صفحه ی اصلی ببینند نه اینکه در سایت دائم به دنبال آن بگردند. این مسئله به خصوص درمورد وب سایتهای خبری صدق می کند. بنابراین توجه داشته باشید که آخرین اخبار، مقالات، جدیدترین محصولات را در صفحه ی اصلی قرار دهید، این کار به بهینه سازی وب سایت به خصوص در موبایل ها کمک می کند.

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، تعداد وب گردی با تلفن همراه خیلی بیشتر از کامپیوتر و لپ تاپ است بنابراین سعی کنید به استراتژی های بهینه سازی وب سایت برای موبایل که در این مقاله به آن پرداختیم توجه کنید. و با بکارگیری آنها وب سایتی بهینه برای کاربران موبایل خود طراحی کنید.