اصطلاح کلاه سیاه در سئو به مجموعه روش ها و اقدامات غیر معمول و غیر استاندارد برای بهینه سازی سایت و بالا بردن رتبه آن گفته می شود، به بیان ساده تر روش های غیراصولی سئو و بهینه سازی سایت که باعث گمراه شدن خزنده های موتورهای جستجو در رتبه دهی سایت می شود به طوری که ارزش و بهای مطالب و کلمات کلیدی یک سایت برای خزنده های موتورهای جستجو بیش از آن چیزی که هست به نظر می آید.
مهم ترین تکنیک های سئو کلاه سیاه
لینکها در سئو کلاه سیاه
مجموعه ای از لینکهای سازمان دهی شده وجود دارند که سئوکاران کلاه سیاه از این لینکها برای گمراهی خزنده های موتورهای جستجو و بالابردن رتبه ی سایت استفاده می کنند ولی چون این لینکها به صورت شبکه ای درآمده اند شناسایی و تشخیص آنها برای خزنده های جستجو آسان شده است و درصورتی که حس کنند سایتی دچار چنین تخلفی شده است آن را جریمه می کنند.
Cloaking در سئو کلاه سیاه
یکی دیگر از تکنیک های سئو کلاه سیاه، cloaking می باشد که در این روش یک سری ربات انسان نما وجود دارند که سایت را بیش از اندازه بهینه سازی می کنند و چون رفتارهای این ربات های انسان نما براساس الگوریتم می باشد پس از مدتی توسط خزنده های موتورهای جستجو شناسایی می شوند و باز هم سایت متخلف جریمه خواهد شد.
صفحه ی Doorway در سئو کلاه سیاه
این تکنیک نیز مشابه تکنیک cloaking می باشد با این تفاوت که در این تکنیک از یک سری صفحات و موضوعات نامربوط با کیفیت پایین برای وارد شدن به یک صفحه ی خاص استفاده می شود. روش دیگری که در صفحات doorway به کار می رود استفاده از کلمات کلیدی نامربوط در سایت مورد نظر است که این کلمات کلیدی بازدیدکننده را وارد سایت می کند و تعداد بازدید سایت را بالا می برد و در مدت زمان کوتاهی باعث بالا آمدن سایت در نتایج جستجوها می شود.
مواردی که در بالا ذکر شد از مهم ترین تکنیک های سئو کلاه سیاه بود که البته موارد دیگری هم وجود دارد که عبارتند از :
- Automatically generated content : تولید محتوا به صورت اتوماتیک
- Link schemes : تبادل و یا خرید لینک برای سایت
- Creating pages with little or no original content : ایجاد صفحات زیاد با محتوای کم و یا نامعتبر
- Sneaky redirects : تغییر مسیر و ریدایرکت کردن کاربران به صورت مخفی
- Hidden text or links : استفاده از متون و یا لینکهای مخفی
- Scraped content : ایجاد محتوا با دستکاری مطالب سایتهای دیگر
- Affiliate programs : مشارکت در فروش محصولات و خدمات سایر شرکتها با کپی کامل مطالب همان سایت بدون اضافه کردن هیچ مطلب اضافی و مفید دیگر به آنها
- Irrelevant keywords : پر کردن صفحات سایت با کلمات کلیدی
- Malicious behavior : ایجاد صفحات به منظور خرابکاری مثلا نصب تروجان یا انتشار ویروس و ...
- A busing rich snippets markup : سوء استفاده و یا استفاده بیش از حد از rich snippets
- Sending automated queries to Google : ارسال درخواستهای اتوماتیک به گوگل جهت دستکاری و تغییر رتبه سایت در نتایج جستجو
- Meta tag stuffing : جاسازی تگ های متا
- Mirror websites : وب سایتهای آیینه ای
- Page hijacking : صفحه ربایی
فراموش نکنید که تمامی این تکنیک ها زیر نظر خزنده های موتورهای جستجو می باشد و درصورت رخ دادن هریک از این روش های غیرمعمول، سایت مورد نظر جریمه شده و به آن نمره منفی داده می شود. به این دلیل که موتورهای جستجو روز به روز هوشمندتر میشوند و در کمترین زمان این تکنیک ها را شناسایی می کنند.